MI STVARAMO USPOMENE!
Upit za Rezervaciju

Last Minute 2022

last minute ponude

Turska 2022

letovanje sarimsakli hoteli 2022 paket aranžman

Preuzeti cenovnik
PAKET ARANŽMAN

Incoming

City Serbia

City Belgrade

 

Azur club

azur travel club

 

Prevodi dokumenata

prevodi dokumenata jagodina

 

Oficijalno prodajno mesto

tickets rs jagodina

park fly

 

 GARANTOVAN POLAZAK!!!

 

KAPADOKIJA 2022

BUS/ 6 noćenja (4ND+2PP) 
ili AVIO+BUS: 7 noćenja (
5ND+2PP)

25.04.-03.05.2022.


HOTELI 3* i 4*: ANKARA 1ND(avio-bus 2ND), ÜRGÜP- 2PP, AFYON 1ND, ISTANBUL 2ND


OBILASCI: ISTANBUL - ANKARA - KONJA - AFION - BURSA

Nacionalni park Kapadokija i znamenitosti: Urgup, Devrent, Avonos, Zelve, Pašabaleri, Dolina ljubavi, Goreme-otvoreni muzej, Učhisar–grad golubova, man.Selime, klisura Ihlara, podzemni grad - Kajmakli


Program putovanja:      
              
1.dan,25.4.: VALJEVO/BEOGRAD...
(Putovanje Kapadokija 2022) - Na BUS prevozu: Polazak autobusa iz Valjeva u 11h00 putem preko Preljine, Kragujevca do Jagodine. Polazak transfera iz Beograda u 12:30 do Jagodine radi spajanja grupa. I dalje, preko Niša i cele Bugarske do ulaska u Tursku. Dnevno - noćna vožnja uz pauze za granične formalnosti i radi odmora po programu vodiča-pratioca.

Na AVIO prevozu: Sastanak putnika u 13:30 na aerodromu “Nikola Tesla” Beograd, na šalteru Turkish airlines sa predstavnikom AZUR-a radi čekiranja karte. Polazak u 15h30, dolazak u Istanbul u 18h15 (lok.vreme+1) uz pauzu od 2h45, polazak u 21h00 za Ankaru. Dolazak na aerodrom Ankara Esenboga u 22h00, organizovani odlazak transferom do hotela u centru grada. Smeštaj. Noćenje (+ doručak ujutru).


2.dan, 26.4.:…ANKARA, ND
Prelazak rano ujutru na Azijski kontinent preko moreuza Bosfor  jednim od mostova Istanbula, ove jedinstvene svetske metropole koja se prostire na obalama dva kontinenta i gde se spajaju dva mora, Mramorno i Crno. Nastavak puta do Ankare, prestonice Turske uz usputnu pauzu na odmorištu kod Bolu, planinskog mesta, poznatom po specijalitetima od kozijeg sira i mesa. Dolazak u Ankaru prepodne. Usputno panoramsko razgledanje: Toranj zgrada, parlamenta, džamija Kocatepe…Dolazak u hotel. Smeštaj u hotel. Spajanje grupe na avio prevozu, zatim pešački obilazak grada sa posetom: Antikabir - mauzoleju Mustafe Kemala Ataturka, gradski park Guven i Trgu slobode Kilzilaj…Slobodno vreme za individualna istraživanja. Noćenje,ND.

3.dan, 27.4.: ANKARA-TUZ- KAPADOKIJA (URGUP), PP.
Doručak Polazak iz Ankare putem prema oblasti Nacionalnog parka Kapadokija (300km) pored slanog jezera Tuz, retkog prirodnog fenomena. Kraće usputno zadržavanje radi razgledanja. Dolazak u grad Nevšehir odakle kreće 1.DAN Severna oblast  obilazak u pratnji i po programu lokalnog vodiča i to: Dolina ljubavi, Čavušin, Pašabaleri, Avonos- grad grnčarije uz pauzu za ručak (fakultatvno). Zatim, Zelve - Muzej na otvorenom i Devrent “ružičasta dolina”. Smeštaj  je u hotelu u gradu Urgup poznatog po dobrim vinima. Večera u hotelu .Slobodno veče. Noćenje. PP.


4.dan, 28.4.: URGUP(KAPADOKIJA), PP
U ranim jutarnjim časovima, pre doručka, odlazak na fakultativni izlet: Vožnja balonima. Nezaboravni doživljaj. Povratak do 9h00 i doručak.Od10h 2.DAN Južna oblast obilaska, u pratnji loko-vodiča: Tri lepotice, Goreme-Muzej na otvorenom & Crna crkva, manastir Selime, Ihlari klisira, Kajmakli–podzemni grad, Učhisar grad  golubova, Zemi dolina….Zatim, povratak u hotel. Večera, noćenje..


5.dan, 29.4.: URGUP–KONJA –AFION KARAHISAR, ND 
Doručak i napuštanje hotela. Dan planiran za posetu dvoma gradovima zanačajnim kulturno-istorijskim centrima centralno-zapadne Turske:milionskom Konja, čuvaru seldžučke tradicije i islama i Afjonkarahisar, jednom od 3 najveća centra  arheloških ostataka predhodnih civilizacija na tlu Turske. Po dolasku u grad Konja smeštenog na blizu 1200m nadmorske visine, posete muzeju Mevlana – osnivača pleasa derviša (XIII v.), zatim Aladin džamiji i medresi Karataj sa loko-vodičem. Posle kraćeg slobodnog vremena, nastavak puta do Afjonkarahisara (230km) koji se nalazi na visoravni i takođe preko 1000m. Izvanredni klimatski uslovi (250 km u zaleđu obale Egejskog mora) uz veliki broj izvora termalnih voda, ovde su postojali oduvek izvaredni potencijali za razvoj poljoprivrede, industrije i zdravstvenog–banjskog turizma. Jedna od kultnih poljoprivrednih kultura provincije Afjon je uzgoj maka kao i proizvodnja opijuma (Afyon u prevodu sa turskog = Opijum) legalno sve do 1970 god, kada je zvanično zabranjeno od strane Svetske zdravstvene organizacije. Godine 2004. u Parlamentu  je izglasana promena imena grada. Turskom nazivu za opjum AFYON pridodat je KARAHISAR (Crna tvrđava) kako su Turci najradije nazivali ovaj grad zbog crne stene visine 201 m u centru mesta na čijem vrhu se nalazi tvrđava, Danas grad i regija Afjonkarahisar je jedna od najrazvijenih poljoprivrednih i izvoznik skoro trećine svetske prerađevine maka u obliku nekoliko  vrste morfijuma, a farmaceutska fabrika „Afjon alkaloida” najveća je te vrste na svetu. Druga tradicionalna industrijska grana je proizvodnja mermera koja datira još iz doba antičke Grčke i Rima sa prepoznatljivim žutom bojom. Sve ove prirodne predipozicije regije su bile prepoznate od strane raznih naroda i kultura koje su se menjale na ovim prostorima tokom 3,5 hiljada godina traga prvih civilizacija. Na ovo ukazuje veliki broj arheloških nalazišta u okolini i artifakata smeštenih u arheološkom Muzeju Afjon, osnovan skoro pre 90 godina (1933.). a što će biti predmet i našeg obilaska odmah po dolasku sa loko-vodičem. Smeštaj u hotelu u centru. Slobodno vreme za razgledanje grada i jedinstvene stene sa tvrđavom i večeru u nekom od puno restorana (fakultativno). Noćenje,ND.


6.dan, 30.4.:, AFION KARAHISAR-BURSA–ISTANBUL, ND.
Doručak i napuštanje hotela. Na putu za Istanbul, cilj nam je poseta još jednom veoma značajnom istorijskom centru. To je dvo-milionski grad Bursa (275km) koji je svoj procvat doživeo još u doba vizantijskog cara Justinijana (vladao od 527-565),kada je izgradjena Velika palata. Po dolasku, obilazak istorijskog centra, II prestonice Osmanskog carstva između 1326 -1365, danas velikog industrijskog grada poznatog, po razvijenoj auto-industriji (Fiat, Reno, Pežo...). Slobodno vreme u centru kod Velike džamije i čuvenog hana u sklopu kojeg je i Bezistan, natkriveni stari trgovinski centar, poput Kapali čaršije u Istanbulu. Planirana je pauza uz mogućnost degustacije poznatih turskih specijaliteta…. Nastavak za Istanbul u dogovoreno vreme najveći turski grad, trgovačkom i unverzitetskom centru ovog megalopolisa koji koji je po poslednjme popisu brojao 13,2 miliona stanovnika (nezvanično preko 15 mil) Nastavak novim mostom preko izmetskog zaliva, zatim pre Bosfora, svraćanje na vidikovac Čamidža i najzad mostom Kemala Atataurka preko Bosfora. do centra. Smeštaj u hotelu na Aksaraju - Laleli, Kraći odmor do vremena kada je zakazano sa vodičem za sve koji žele, polazak pešice na program razgledanja znamenitosti istorijskog dela Istanbula u trajnju od oko 2 sata. Noćenje. ND


7.dan, 01.05.: ISTANBUL, ND.
Doručak. Polazak pešice na Panoramsko razgledanje istorijskog centra grada uz tumačenje loko-vodiča: Sultanahmet istorjiski centar grada i ostaci antičkog Hipodroma, zatim Egipatski obelisk, Plava džamija i Aja Sofija (razgledanje iz enterijera sa vodičem, ulaz slobo-dan), Topkapi palata (fakultativno iz enterijera sa vodičem)…Slobodno vreme za ostale do dogovorenog vremena .Zatim polazak auto-busom do Dolmabahče palata uz fakultativno razgledanje sa vodičem iz enterijera. Posle toga, odlazak u deo grada Fenar, u sedište carigradske Vaseljenske patrijaršije i njegove svetosti Vrhovnog poglavara pravoslavne crkve, Bartolomeja. Zatim, za sve koji žele, fakultativno: Krstarenje Bosforom brodom iz tumačenje lokanog vodiča. Povratak do Aksaraja-Laleli. Slobodno vreče.Noćenje.ND.  


8-9.dan, 02.05-03.05: ISTANBUL…PLOVDIV – GRADINA -JAGODINA–BEOGRAD/ VALJEVO
Doručak. Slobodan dan za individulane programe putnika do polaska u večernjim satima (19h00 po lokalom vremenu)  za Srbiju. Noćna vožnja. Posle graničnih formalnosti i usputnih pauza po program Organizatora, dolazak u mesta polaska do podne. Završetak programa.CENA ARANŽMANA NA BUS PREVOZU: 289 €
DOPLATE: AVIO PREVOZ u odlasku + 1ND U ANKARI: 176€
                                                  

 Doplata za 1/1 sobu: +85€
Popust za decu do 12god: -60€
Popust za decu od 12-15 god: -25€
Popust za decu važi uz 2 odrasle osobe


Cenovnik(PDF)CENOM JE SADRŽANO:
*autobuski prevoz na relaciji iz Programa (klima, razglas DVD-MP3, monitori...).
*1 noćenje sa doručkom u Ankari (2ND na avio-bus prevozu), 2 polupansiona (PP) u Kapadokiji(Urgupu) u 1/2 ili 1/3 sobama, usluga doručak i večera „buffet“(tzv.„švedski sto“), 1ND u Afionu i 2ND u Istanbulu.
(Hoteli 3* ili 4* u centru u 1/2 i 1/3 sobama, doručak„buffet“. Hotel 3*ili 4* je po lokalnoj kategorizaciji i u centru gradova. Dvokrevetne (i trokrevetne) sobe su sa 1 francuskim (+1 standardni ležaj) ili 2+1 standardni ležaj. Četvokrevetne sobe su tzv.”na upit” i nisu sadržane cenama.)
*Troškovi putarina, mostarina (Izmetski zaliv, Bosfor…), tunela, parkinga…
*Stručni vodič-pratilac u toku celog putovanja i za sve obilaske po Programu, kao i lokalni vodiči gde je programom predviđeno ili obavezno propisano od uprave lokaliteta-grada
*Troškovi organizacije putovanja.
NAPOMENA: Uz iznos doplate (od 176€-promenljivo), sadržan je avio-prevoz na relaciji Beograd–Istanbul-Ankara u jednom pravcu sa svim taksama i čekiranim prtljagom do 30kg+ jedno dopunsko noćenje/doručak u hotelu u Ankari, ukupno 2ND.


CENOM NIJE SADRŽANO:
*Polisa grupnog putno-zdravstvenog osiguranja(za min.10 osoba), za osobe od 19–75 god starosti, za koje je cena kupljena preko Organizatora 990 din po osobi + doplata 245 din (po želji) za Covid-19 osiguranje. Popust na grupnoj polisi za decu do punih 19 godina je - 40% (395 din). Doplata za starije od 75 god je + 85% (840 din).
*Svi individualni troškovi vezani za pribavljanje neophodnih Covid 19 vakcinoloških sertifikata ili testova za zemlju tranzita i zemlju boravka.
*Individualni troškovi u toku putovanja i u hotelu.
*Fakultativni izleti iz Programa kao i za ulaz na lokalitete predviđene Programom samo za one koji se naplaćuju kao i za vodiče na lokalitetu ako im je prisustvo neophodno kod poseta stranih grupa, a što određuje lokalitet posebno (na prim. Kapadokija 1. i  2.dan obilaska).


CENE obilazaka – KAPADOKIJA dva dana (za minimum 30 osoba):

1.DAN – Severna oblast obilaska, 4-5 sati sa loko vodičem 35 km sa plaćenim ulaznicama za lokalitete: 35€
2.DAN – Juzna oblast obilaska, 8-9 sati sa loko vodičem 165 km sa plaćenim ulaznicama za lokalitete: 55€
Mogućnost umanjenja - 10€ onima koji ne žele da ulaze u Podzemni grad Kajmakli, u visini cene ulaznice.


FAKULTATIVNI IZLETI:

Kapadokija-Let balonom (za minimum 15 osoba)- 115 eur

Letovi balonom su svakog dana ako vremenski uslovi dozvoljavaju. Kreće se kombijem ujutru u 5h, vožnja traje 1h, leti se isključivo od 7-8h ujutru jer kasnije duvaju vetrovi. Do 9h su nazad u hotelu na doručku i onda od 10h počinje ostatak programa. Prijavljivanje  za  let balon obavlja se prilikom prijavljivanja  za putovanje, a uplata sa ratom pre polaska, 7 dana unapred. Let može da se desi i da je nemoguće obaviti zbog vremenskih prilika, u tom slučaju novac se vraća u celosti.

ISTANBUL- ulaznice, fakultative:.

-Muzej Topkapi Saray– 300 TL (24€); Palata Dolma bahče- 16eur(200TL)
Angažovanje obaveznog lokalnog vodiča na srpskom
za razgledanja iz enterijera: 4h - 4h30min = 4.5€ po osobi
-Krstarenje brodom po Bosforu:  - 10eur (125tl)
(Sadržano: zakup celog broda 1h30 min sa vodičem na srpskom)

Napomena. Cene ulaznica i faklutativa su promenljive u zavisnosti od trenutnog pariteta TL i evra. Cene su po osobi (minimalan broj osoba 30):


USLOVI PLAĆANJA: 
Celokupni  iznos se plaća na rate u dinarskoj protivu-vrednosti za EUR po srednjem  kursu Nerodne banke Srbije na dan plaćanja počev od dana prijavljivanja (počev od 25.2.2022), pa svakog 20. za tekući mesec, zaključno sa 20.6.2022. uz obavezu uplate 89 evra u dinarskoj proti-vuvrenosti prilikom prijavljivanja + otplata ostatka na 4 rata po 50 € uz polaganje čekova građana kao garancije plaćanja (samo za rate po izvršenoj usluzi bez uvećanje). Uslov je da minimum 4 rate aranžmana bude neplaćeno (189€) do polaska. Cena iskazana u EUR je garantovana. Zadnji rok za prijavljivanje i plaćanje prve rate: 25.2.2022., posle tog roka, samo na upit ukoliko ima slobodnih mesta.

HOTELSKI SMEŠTAJ se odnosi  isključivo na hotele 3* na lokacijama iz Programa. Hoteli za koje se opredeljujemo u ovom trenutku su u prlogu, mada su moguća manje izmene u zavisnosti od broja izjašnjenjih putnika i potrebne strukture soba:

Ankara    HOTEL MİTHAT 3* -   Opera Meydani 06050 Ankara Turska
Ürgüp      HOTEL TAŞSARAY 4*- Duayeri, Ahmet Asım Yolaç Cd, 50400 Ürgüp; tassarayhotel.com
Afyon      HOTEL SOYDAN 3* -  Karagözoğlu sk. No:2 Afyonkarahisar
Istanbul  ILKBAL Deluxe  4* -   Koska Cad. No:43 Laleli  34470 İstanbul,  Ilkbaldeluxehotel.com

ORGANIZACIJA BUS PREVOZA. Prevoz se organizuje modernim turističkim autobusima sa punom opremom kapaciteta srazmerno broju izjašnjenih putnika (51+ 63+ 85 sed.).Raspored sedenja za zatvorene grupe, pravi ugovarač putovanja sem ako se drugačije ne dogovori. Postoji  mogućanost  rezervacije 2 spojena  sedišta uz doplatu od  45€ po osobi i to tek po zatvarnju liste putnika, 7 dana do polaska i po redosledu prema listi čekanja. Napominjemo da su svi autobusi  poznatih marki izrađeni po ino-standarima i da je između redova svuda isti razmak, kao i da se WC u toku putovanja ne upotrebljava.   

                       
AVIO-PREVOZ na kompaniji Turkish Airlines:

U cenu sadržan prtljag od 30kg po putniku. Transfer aerodrom-hotel (35 km) se plaća oko 7,5€/osoba ili 30€/taxi.
Napomena: Prilikom rezervacije avio karte i potvrde od strane agencije, putnik odmah uplaćuje 100%  iznos karte na račun Organizatora ili direktno u agenciji Organizatora, odnosno subagenta. Za min.15 putnika na avio prevozu, obezbeđuje se gratis vođa puta.
ARANŽMAN RAĐEN ZA MINIMUM 42 PLATIVA PUTNIKA, AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO, U SLUČAJU NEDOVOLJNO PRIJAVLJENOG BROJA,
DA SRAZMERNO KORIGUJE CENU UZ SAGLASNOST SVIH PUTNIKA, ILI OTKAŽE PUTOVANJE.

Cenovnik br.2 - Za vlasnike zamenskih vaučera iz 2020.


ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO IZMENE REDOSLEDA OBILAZAKA KAO I SMEŠTAJ GRUPE U HOTEL ISTE KATEGORIJE U NEPOSREDNOJ BLIZINI U ZAVISNOSTI OD VELIČINE I STRUKTURE GRUPE ILI DA GRUPU SMESTI U NAJVIŠE DVA SUSEDNA HOTELA.


VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA PROPISANI OD STRANE ORGANIZATORA PUTOVANJA AZUR DOO,
Vuka Karadžića 3, 35000 Jagodina, Licenca OTP br.228/2021. član ANTAS-a
Tel. 035 244-665; mob: 063 118 5990; e-mail: azur@azur.rs, www.azur.rs

 

Last Minute 2022

last minute ponude

Turska 2022

letovanje sarimsakli hoteli 2022 paket aranžman

Preuzeti cenovnik
PAKET ARANŽMAN

Incoming

City Serbia

City Belgrade

 

Azur club

azur travel club

 

Prevodi dokumenata

prevodi dokumenata jagodina

 

Oficijalno prodajno mesto

tickets rs jagodina

park fly